Често задавани въпроси

Видео упътване за купуване на аудиокниги:
Видео упътване за слушане на аудиокниги:
Какво да слушам на сайта?

На сайта ни слушате закупените от вас аудиокниги, след като влезете с вашия профил (бутон „Регистрация/Вход“) от всяко устройство, свързано с интернет – мобилен телефон, таблет или компютър. Освен аудиокнигите, на сайта ни има и други аудио материали със свободен достъп. Ще ги намерите в секциите „Проекти“ и „Блог/За слушане на аудиокниги“, както и в специалната секция “Стая за слушане”. Също така, на продуктовата страница на всяка наша аудио книга има пробен откъс  за свободно прослушване.

Как се купува аудио книга?

Когато кликнете върху избраната от Вас книга, ще се отвори прозорец, на който можете:

  • да чуете откъс от книгата,
  • да получите допълнителна информация за книгата, автора и актьора, който я чете

Когато натиснете бутон “Купи”, продуктът се добавя в количката. Ако пазарувате за първи път от нашия сайт, моля попълнете нужните данни, за да създадете личен профил с потребителско име и парола. След това изберете начин на плащане. Ако ви е необходима по-подробна информация за стъпките, през които да преминете при закупуване на нашите аудиокниги, прегледайте нашето „Видео упътване за купуване на аудиокниги“ по-горе или на началната страница на сайта.

Как да слушам на сайта?

Ако искате да слушате аудио книга от нашите продукти, кликнете върху нея, където и да я видите. Това ще ви отведе в страницата “Магазин”. Стъпките за купуване са обяснени в предходния Въпрос/Отговор, но щом ги изпълните, можете веднага да започнете да слушате онлайн, докато сте свързани с интернет. Плейърът* на сайта ви предоставя възможност:

  • да слушате цялата книга или отделни глави от нея
  • да превъртате аудиофайла напред и назад
  • да оставяте на пауза или да спирате, когато Ви е необходимо – плейърът ще запомни мястото, докъдето сте стигнали, за да продължите точно от там следващия път, стига да сте логнати в своя профил на сайта.

Повече подробности за това как да слушате аудиокниги на сайта ни ще намерите в нашето „Видео упътване за слушане на аудиокниги“ по-горе или на началната страница на сайта.

* Плейър – това е правилното изписване според „Официален правописен речник на българския език“, БАН, Просвета, 2012, с. 464.

Как и защо да се регистрирам?

За да купите и слушате аудиокниги от нашия магазин, е нужно да имате валиден клиентски профил на сайта. Когато се регистрирате, ще получите свое потребителско име и парола. С тях ще имате винаги достъп до своите покупки, както и до точното място, до където сте стигнали при предишното слушане.

За да посетите и разгледате материалите на сайта не е необходима регистрация и създаване на профил.

Как да платя?

След приключване на поръчката си на “Страницата за поръчка” в “Магазина” на нашия сайт, Вие пристъпвате към плащане, избирайки от менюто единия от следните варианти: плащане с кредитна или дебитна карта; плащане с ePay (не се изисква да имате регистрация в ePay.bg); или чрез PayPal .

ВАЖНО! Съгласно условията на “Ипей” АД,  ограничено е плащането през системата ePay с банкови карти, издадени в следните държави:
САЩ, Канада, Бразилия, Мексико, Австралия, Нова Зеландия, Обединени Арабски Емирства, Белиз, Бахрейн, Колумбия, Тринидад и Тобаго, Кувейт, Индия и Нигерия.

В случай, че желаете да платите с банкова карта, издадена в някоя от горепосочените държави, моля изберете опция за плащане през PayPal. При въпроси, обърнете се към нас на имейл info@1002Productions.com. Ще се свържем с Вас незабавно, за да уточним метода на плащане

Как мога да видя моите покупки?

След като влезете на сайта с вашето потребителско име и парола, кликнете върху бутона „Профил” в горния десен ъгъл на страницата и изберете “Моите книги” от падащото меню. Ще се отвори страница, в която можете да видите всички свои покупки.

Мога ли да купя и слушам извън България?

1002 Productions.com приема заявки и плащания както от територията на България, така и от чужбина. Всички цени са в БГ лева. Ако имате въпроси относно обменните валутни курсове спрямо лева, моля обърнете се към вашата финансова институция.

След като извършите плащането за избраните от Вас аудиокниги, можете да слушате онлайн от всяка точка по света.

Различните опции за плащане, предоставени на Вашия избор, са подробно описани във въпроса „Как да платя?“ малко по-горе.

Какъв обем данни се използва за слушането на една аудио книга?

Размерът на аудио файловете е различен и зависи от дължината. Смята се, че горе долу съответстват на 28 MB на час, т. е. ако книгата ви е с продължителност за слушане 3 часа, обемът на аудио файла ще е общо 84 MB. Ние отбелязваме размера на книгата като часове и мегабайти в описанието.

В какъв формат са аудио книгите?

Аудио книгите са в mp3 формат и могат да бъдат слушани на всяко едно устройство, което поддържа този формат.

Защо не мога да изтегля аудио книгата на телефона или компютъра ми?

На този етап не предлагаме опцията за изтегляне на аудиокнига на Вашия компютър или телефон. Закупената от Вас книга е за директно слушане он-лайн.

Мога ли да слушам аудиокниги офлайн?

Не, на този етап можете да слушате закупената от Вас книга единствено онлайн.

Мога ли да копирам аудио книгата и да я изпратя на близък или приятел за да я слуша?

Предоставената от нас Услуга е защитена с авторски права за собственост и е само за Ваше лично ползване с развлекателна, информационна и друга подобна цел, съгласно Общите Условия на www.1002Productions.com (повече подробности може да видите тук).