Често задавани въпроси

Какво да слушам на сайта?

На сайта ни има много аудио материали със свободен достъп. Ще ги намерите на началната страница, както и в специалната секция “Стая за слушане”. Освен това всяка наша аудио книга има пробен откъс, който можете да прослушате. Ако разгледате секциите “Аудиокниги” и “Проекти”, също можете да намерите материали за слушане с различна дължина.

Как да слушам на сайта?

Ако искате да чуете аудио със свободен достъп, е достатъчно да кликнете върху бутона на плейъра, който представлява триъгълник в кръг.

Ако искате да слушате аудио книга от нашите продукти, кликнете върху нея, където и да я видите. Това ще ви отведе в страницата “Магазин”. Стъпките за купуване са обяснени в следващия Въпрос/Отговор, но щом ги изпълните, можете веднага да започнете да слушате онлайн, докато сте свързани с интернет.

Как се купува аудио книга?

Когато кликнете върху избраната от Вас книга, ще се отвори прозорец, на който можете:

  • да чуете откъс от книгата,
  • да получите допълнителна информация за автора и актьора, който я чете
  • да изберете някой от вариантите, в който искате да закупите книгата. (Някои от нашите книги се предлагат в различен вариант на носителя – аудио файл за слушане онлайн, компакт диск, или печатна и електронна книга. Цените ще се различават заради различните производствени разходи. Изберете това, което ви устройва.)

Когато натиснете бутон “Купи”, продуктът се добавя в количката. Ако пазарувате за първи път от нашия сайт, моля попълнете нужните данни, за да създадете личен профил с потребителско име и парола. След това изберете начин на плащане.

Ако сте избрали книга за слушане онлайн, нашият плейър* дава възможност:

  • да слушате цялата книга или отделни глави от нея
  • да превъртате аудиофайла напред и назад
  • да оставяте на пауза или да спирате, когато Ви е необходимо
  • плейърът ще запомни мястото, докъдето сте стигнали, за да продължите точно от там следващия път.

Ако сте закупили компакт диск или печатна книга, ще трябва да попълните адрес и други необходими данни за доставка и да заплатите за доставката, според условията на куриера.

* Това е правилното изписване според Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 464.

Как и защо да се регистрирам?

За да купите и слушате аудиокниги от нашия магазин, е нужно да имате валиден клиентски профил на сайта. Когато се регистрирате, ще получите свое потребителско име и парола. С тях ще имате винаги достъп до своите покупки, както и до точното място, до където сте стигнали при предишното слушане.

За да посетите и разгледате материалите на сайта не е необходима регистрация и създаване на профил.

Как да платя?

Всички плащания се извършват чрез Интернет през ePay.bg или PayPal – електронни системи, осигуряващи възможност за извършване на плащания чрез Интернет с банкови карти, или други платежни инструменти, одобрени от ePay или PayPal (с изключение на “Плащане с наложен платеж” при закупуване на продукти на физически носител, когато плащането се извършва на място, при доставката на адрес).

След приключване на поръчката си на “Страницата за поръчка” в “Магазина” на нашия сайт, Вие пристъпвате към плащане, избирайки от менюто PayPal или ePay.bg.  Ако Вашият избор е ePay.bg, ще Ви се отвори падащо меню, в което трябва да посочите една от следните опции за плащане:

  • услугата еPay Свят  – директно плащане с Вашата кредитна или дебитна карта Visa/Visa Electron/ Mastercard, без да се изисква предварителната Ви регистрация в системата на еPay;
  • плащане с вече регистрирани в еPay.bg карти Maestro/ MasterCard/ Visa Electron/ Visa или микросметка,; при този случай трябва да изберете опция еPay.bg, след което ще извършите плащането чрез профила си на сайта на еPay.bg по начин, който Ви устройва.

ВАЖНО! Съгласно условията на “Ипей” АД,  ограничено е плащането през системата ePay с банкови карти, издадени в следните държави:
САЩ, Канада, Бразилия, Мексико, Австралия, Нова Зеландия, Обединени Арабски Емирства, Белиз, Бахрейн, Колумбия, Тринидад и Тобаго, Кувейт, Индия и Нигерия.

В случай, че желаете да платите с банкова карта, издадена в някоя от горепосочените държави, моля изберете опция за плащане през PayPal. При въпроси, обърнете се към нас на имейл info@1002Productions.com. Ще се свържем с Вас незабавно, за да уточним метода на плащане

Как мога да видя моите покупки?

След като въведете потребителско име и парола, кликнете върху бутона „Профил” в горния десен ъгъл на страницата и изберете “Моите книги” от падащото меню. Ще се отвори страница, в която можете да видите всички свои покупки.

Мога ли да купя и слушам извън България?

1002 Productions.com приема заявки и плащания както от територията на България, така и от чужбина. Всички цени са в БГ лева. Ако имате въпроси относно обменните валутни курсове спрямо лева, моля обърнете се към вашата финансова институция.

След като извършите плащането за избраните от Вас аудиокниги, можете да слушате онлайн от всяка точка по света, но закупените на физически носители книги ще бъдат доставени на посочения от Вас адрес според условията на куриера.

Различните опции за плащане, предоставени на Вашия избор, са подробно описани във въпроса „Как да платя?“ малко по-горе.

Какъв обем данни се използва за слушането на една аудио книга?

Размерът на аудио файловете е различен и зависи от дължината. Смята се, че горе долу съответстват на 28 MB на час, т. е. ако книгата ви е с продължителност за слушане 3 часа, обемът на аудио файла ще е общо 84 MB. Ние отбелязваме размера на книгата като часове и мегабайти в описанието.

В какъв формат са аудио книгите?

Аудио книгите са в mp3 формат и могат да бъдат слушани на всяко едно устройство, което поддържа този формат.

Ако закупя книгата на физически носител – компактдиск или печатно издание, ще получа ли също така възможността да я слушам и онлайн?

Не, на този етап не предлагаме тази възможност.

Защо не мога да изтегля аудио книгата на телефона или компютъра ми?

На този етап не предлагаме опцията за изтегляне на аудиокнига на Вашия компютър или телефон. Закупената от Вас книга е за директно слушане он-лайн.

Мога ли да слушам аудиокниги офлайн?

Не, на този етап можете да слушате закупената от Вас книга единствено онлайн.

Мога ли да копирам аудио книгата и да я изпратя на близък или приятел за да я слуша?

Не, всякакво копиране, възпроизвеждане, дублиране, заемане, продаване и разпространение на аудио книги или други аудио продукти от нашия сайт е недопустимо. Предоставената от нас Услуга е защитена с авторски права за собственост и е само за Ваше лично ползване с развлекателна, информационна и друга подобна цел, съгласно Общите Условия на www.1002Productions.com (повече подробности може да видите тук).